De skjutna i Salem är inte gängkriminella

Vid skjutningen på Järpstigen i Salem natten till idag skades en 40-årig man och en 54-årig man. Bägge två verkar förekomma i brottsregistret men var troligen inte måltavlor för skjutningen. Istället ska den ene mannens tonårige son ha varit måltavlan för skjutningen enligt uppgifter i Aftonbladet. Tonåringen ska ha kopplingar till gängkriminalitet.

Troligen är denna skjutning kopplad till mordet på en man i Tullinge och mordbranden i Alby. Vid bägge tillfällena är det anhöriga till den egentliga måltavlan som mördats. De två nämnda dåden anses vara delar av konflikten mellan Nätverk Foxtrot och Dalennätverket som i över 2 månader varit mycket intensiv men en mängd skjutningar, sprängningar och mord.

Dalennätverket anses vara lett av Mario Golzar Mia, Victor Miah och Mikael Tenezos (Greken). Den förstnämnde sitter för närvarande i fängelse för narkotikabrott och kidnappningen av Einár. De andra två befinner sig utomlands. Victor Miah är internationellt efterlyst. Nätverk Foxtrot led av Rawa Majid (Kurdiska räven).

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!