Två personer häktade för mord i Tullinge

Den 2 mars sköts en man i 50-årsåldern ihjäl i sitt hem i Tullinge. Han var far till en känd gängkriminell och mordet har koppling till konflikten mellan Dalennätverket och Nätverket Foxtrot. En konflikt som resulterat i en mängd våldsdåd och flera döda under januari och februari.

Den medelålders mannen som sköts bar namnet Serdar Serihan och han var far till Adam Serihan som misstänks ha skjutit mot släktingar till Rawa Majid i Uppsala den 19 januari. Adam Serihan uppges vara kopplad till Vårbynätverket som antagligen är allierade med Dalennätverket. Den skjutne hade ingen som helst koppling til brottslighet och kriminella gäng.

Slarv av åklagare och polis?

Adam Serihan förmodas ha flytt till annat land och efterlystes offentligt av polisen bara några timmar innan hans far sköts ihjäl. Detta har lett till att familjen polisanmält polisen för hanteringen av ärendet:

I torsdags, några timmar innan mannen i 50-årsåldern sköts ihjäl i sitt hem, hade namn och bild på hans son publicerats i media. Sonen beskrevs då som misstänkt för en skjutning mot en bostad där anhöriga till den gängkriminella “kurdiske räven” bor.

Beslutet att publicera namn och bild på sonen godkändes av åklagaren Moa Blomqvist, som kommenterade beslutet så här på måndagen:

– Vi gjorde en riskbedömning utifrån hur ärendet såg ut då.

Nu polisanmäler pappans familj åklagaren för vållande till annans död alternativt grovt tjänstefel. Polisen bekräftar att de har mottagit en polisanmälan, men kan i nuläget inte uttala sig om brottsrubriceringen.

Enligt uppgifter i media tog polisen inte kontakt med familjen innan de gick ut med efterlysningen. Inte heller erbjöds familjen något skydd. Inte ens direkt efter att fadern skjutits ihjäl. Med tanke på hur våldsam konflikten varit och att det mest av våldet varit riktat anhöriga till unga män som kopplas till brottslighet och kriminella gäng så förefaller detta mycket nonchalant och slarvigt av polis och åklagare.

Häktningar

Nu har två personer också häktats som misstänkta för skjutningen. Det är två bröder, 17 år och 19 år gamla, som enligt uppgifter i media ska vara kopplade till ett kriminellt nätverk i Botkyrka. Den yngre brodern är dömd för bland annat ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Den äldre brodern har dömts för flera brott, bland annat ringa narkotikabrott och misshandel. 2021 dömdes han för allmänfarlig ödeläggelse efter att ha kastat in en handgranat i ett trapphus i Spånga i november 2020. Han dömdes till nio månaders sluten ungdomsvård. Båda bröderna förnekar att de har nån koppling till mordet i Tullinge.

Botkyrkanätverket verkar i så fall vara allierade med Nätverk Foxtrot om de två bröderna nu faktiskt har utfört mordet. Eventuellt har det kanske bara handlat om att de åtagit sig ett uppdrag mot betalning utan att egentligen vara inblandade i konflikten.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!