Älvsjönätverket – narkotikaförsäljning

Älvsjönätverket har främst ägnat sig åt narkotikahandel kring Älvsjö station i södra Stockholm. Nätverket har dock splittrats i två delar efter en konflikt som startade 2018-2019 efter att den tidigare ledaren dött i en olycka. Tre män i 30-årsåldern bedömdes tidigare ha ledande positioner i nätverket. En av dem dog och de två andra är numera borta från ledningen.

Under konflikten har flera skjutningar och mord skett men den slutade i och med att den ena grupperingen jagades bort från området.

Mord

Sålunda skedde ett mord vid Älvsjö station i mars 2019. De två som misstänktes för mordet hör hemma i Solberga och tillhörde Älvsjönätverket. Den skjutne var Maytham Daffaie som tillhörde Älvsjönätverket och det var alltså en intern uppgörelse. Han kan också kopplas till en tidigare skjutning i Långbro park i december 2018. Den som sköts då var en annan medlem i Älvsjönätverket vid namn Si*m Kid@ne.

Den som dömdes för mordförsöket  i Långbro park var ytterligare en annan medlem i nätverket vid namn Henok Abraham som fick 4 års fängelse för mordförsök.

Grupperingen som blev kvar har kallats äldre Älvsjönätverket. Idag beräknas den kvarvarande delen av nätverket bestå av drygt 10 personer. Ledande person anses vara en ung man född 1998. Han dömdes till tre års fängelse för försök till grov utpressning 2022.

Även en annan person nämns i SVT:s kartläggning av kriminella nätverk. En man född 1997. Han uppges vara ansvarig för narkotikaförsäljningen vid Älvsjö station. Dömdes till två års fängelse för försök till grov utpressning 2022.

Den andra bortkörda gruppen är numera sannolikt i stort sett samma sak som Farsta yngre. Den ledande personen i denna grupp är Henok Abraham. Han häktades för mord och människorov 2022 och har åtalats för ett beställningmord i Malmö samt varit misstänkt för ett mord i Orminge. Lojal med honom är enligt SVT en ung man född 1999 vid namn L*o D*b0urg som dömdes för medhjälp till mordförsök i Långbro park år 2018.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!