Stort narkotika- och vapenbeslag i Sollentuna

I torsdags gjorde polisen ett tillslag mot ett förråd i Sollentuna efter en tids spaning. Förrådet ska inte ligga i ett bostadshus. Vid tillslaget hittades stora mängder narkotika samt vapen. Totalt var det 100 kilo cannabis, 45 kilo kokain och 180 000 narkotikaklassade tabletter.Fyra män som greps i samband med tillslaget sitter anhölls direkt som misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott samt grovt vapenbrott:

Åklagaren Johanna Kolga vill i nuläget inte säga vad det rör sig om för typ av vapen och narkotika.

– Men jag påstår att brotten är grova på grund av mängden narkotika och vapen, samt på grund av en misstänkt koppling till organiserad brottslighet, säger Johanna Kolga.

Männen har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott, synnerligen grovt vapenbrott samt synnerligen grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. En av männen är i 55-årsåldern och de andra är i 25-30-årsåldern. Den äldre mannen ska ha agerat chaufför och är inte hemmahörande i Sverige.

Den genomförda insatsens ingår i det som polisen kallar operation Frigg som startades i samband med våldsvågen i Stockholm i januari.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!