Explosion vid Hells Angels lokaler på Svanevej i Köpenhamn

Omkring klockan 5:30 på morgonen idag exploderade en sprängladdning vid Hells Angels lokaler på Svanevej i Nørrebro på gränsen mot stadsdelen Nordvest (eller så ligger huset i Nordvest). Det ska ha varit en kraftig explosion som väckte många invånare i närområdet. Enligt polisen handlar det troligen om ytterligare ett våldsdåd i den konflikt som finns mellan Hells Angels MC och gänget Loyal to Familia (LTF):

I konfliktnotatet fremgår det, at konflikten inden for de seneste tre måneder har givet sig udslag i mindst én hændelse, der kan karakteriseres som voldelig, og som havde et voldeligt præg, der som minimum kan karakteriseres som kvalificeret vold.

Det fremgår ligeledes, at NSK vurderer, at Hells Angels MC har stået bag en eller flere voldelige hændelser rettet mod LTF, og at LTF tilsvarende har stået bag voldelige hændelser rettet mod Hells Angels som led i en konflikt mellem de to grupperinger.

Det fremgår af konfliktvurderingen, at NSK på denne baggrund vurderer, at der aktuelt består en risiko for yderligere lignende voldelige hændelser.

NSK är National Enhed for Særlig Kriminalitet. Det är den danska polisens enhet för bekämpning av gängkriminalitet.

Gängkonflikt

Detta våldsdåd följer på en skjutning på Pusher Street i Christiania där en man från Hells Angels dödades. Han hade tidigare varit medlem i gänget Nørrebro Nordvest (NNV) som upplösts. Medlemmarna i NNV gick därefter med i Hells Angels MC eller Comanches MC (tidigare Satudarah MC). På grund av detta tycks det ha uppstått en konflikt om haschhandeln på Pusher Street. Kanske också om narkotikahandeln på Nørrebro och i Nordvest.

Två personer är gripna och häktade för inblandning i skjutningen på Pusher Street. En 18-åring och en 28-åring. De har båda en koppling till LTF. Loyal to Familia är en förbjuden organisation i Danmark. Något som uppenbarligen inte har någon som helst effekt mer än att de inte kan uppträda med kläder som anger tillhörigheten.

Läs mer: