Sju häktade för mordförsök i Askim – skyttar från Stockholm

I maj i år skedde en skjutning på Solgärdesvägen i Trollängen nära Askims torg. Två män i 20-årsåldern skottskadades,. Den ene fick allvarliga skador men överlevde. Båda männen anses tillhöra den så kallade G-falangen, ett av flera kriminella nätverk i Tynnered och Frölunda.

Den lindrigt skadade mannen var Robin Johansson och den mer allvarligt skadade Oliwer Asperhäll. Under förra året åtalades båda männen i ett mål i Göteborg och båda två har tidigare dömts för narkotikabrott.

Tidigare denna vecka greps sju personer som misstänkta för inblandning i skjutningen. De har nu alla blivit häktade. Samtliga nekar till brott och ingen vill samarbeta med polisen. Flera har valt att lämna några kommentarer.

Mannen som begärts häktad för just anstiftan är en man i 25-årsåldern, J0nas T@desse, som har en släkting som mördats inom konflikten i Tynnered och en annan släkting som sitter inne för flera grova brott. Han misstänks ha varit den som beställt mordet och begärdes häktad för anstiftan. Han som anses tillhöra M-falangen blev dock bara häktad för medhjälp.

Tre unga män från Stockholmstrakten, Ob*d M@tondo, Adr#an Ba#er Ax*lsson och Ph#lip J0nsson tros ha agerat skyttar. En av dem, det verkar vara Ob*d M@tondo, sitter redan häktad misstänkt för ett mord i Solna som begicks tolv dagar efter skjutningen i Askim. Övriga häktade Ahm@d Must@fa, L@ss Zuhd# och Is@k Sh@rif. De tre sistnämnda är häktade för medhjälp till mordförsök.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!