Bombmakarna i Falkenberg

Under sommaren och hösten har en speciellt typ av bomb använts vid ett stort antal sprängdåd i Dalsland, Västergötland, Bohuslän, Göteborg och Halland. Den sorts bomber som använts har inte använts någon annan stans i Sverige utan enbart i de västra landskapen. Bombernas konstruktion har varit unik och stubintråd har använts för att antända bomberna.

Polisen tror sig nu ha hittat de personer som ligger bakom tillverkningen av flera av de aktuella bomberna. De greps redan för 4 månader sen i samband en utredning av sprängningar i Falkenberg. Två män, T=mmy Hulth*n och Christ#an And*rsson har häktats som misstänkta för att ha tillverkat bomberna. En kvinna, Sus@nna Gr@nbacke L#ndström, har häktats som misstänkt för inblandning. Alla tre förnekar brott.

Totalt handlar det om 15-20 olika händelser i Göteborgsområdet, Trollhättan och Falkenberg där samma typ av bomber tycks ha använts. Det rör sig både om genomförda sprängningar i bland annat bostadshus och händelser där bomberna inte detonerat.

Den ene av de häktade männen anses ha en koppling till ett kriminellt nätverk i Falkenberg. Han har tidigare bland annat dömts för grovt vapenbrott och narkotikabrott. I detta fall misstänks han för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Totalt har det varit 27 sprängningar och 7 försök till sprängningar i Polisregion Väst fram till den 15 december. I november och december har det inte varit en enda.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!