Bombmakare gripen i Kungsängen

En man i 30-årsåldern som misstänks ha konstruerat flera av de bomber som använts i Stockholmsområrdet har gripits vid ett polistillslag på Hallonvägen i Tibble, Kungsängen, Upplands-Bro, utanför Stockholm. Polisen kom mannen på spåren när de utredde de olika sprängningar som ägt rum i Stockholm sen julhelgen.

Vid tillslaget hittades flera misstänkt farligt föremål på platsen, dvs bomber. Polisen lät därför utrymma två våningsplan i ett flerbostadshus. Totalt berörs fem personer berörda av evakueringen. Platsen spärrades av, Nationella bombskyddet (NBS) aktiverades och som en försiktighetsåtgärd placerades både räddningstjänst och ambulans på plats.

På den aktuella adressen bor tre män i 30-årsåldern som alla har dömts för brott vid tidigare tillfällen. En av dem är gripen. Hans namn ska enligt osäkra uppgifter vara Joh@n Mind*ll. Polisen uppger att tillslaget och gripandet med stor sannolikhet förhindrat flera bombdåd. Han är misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Det är oklart om mannen kan kopplas till nån kriminell grupperingen eller om han är en frilansare.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!