Sprängning vid flerfamiljshus i Handen

Vid 3-tiden på natten till idag kom flera samtal om en kraftig smäll vid ett flerfamiljshus i Handen (Haninge kommun) in till polisen. Polisen kunde när de anlände till platsen konstatera att något hade exploderat vid ett flerfamiljshus på Vallavägen. Ingen person skadades men det blev materiella skador på flerfamiljshuset i form av en söndersprängd port på Vallavägen 193 samt skadade fönster.

På den aktuella adressen är en nyligen häktad man i 20-årsåldern skriven. Han är misstänkt för att ha anstiftat två grova våldsbrott i september. Mannen är misstänkt för att ha anstiftat ett mord i Jordbro i Haninge. En skjutning där en man sköts ihjäl och ytterligare man skottskadades. Inget av offren var den tilltänkta måltavlan. Dessutom är han misstänkt för att ha anstiftat ett mordförsök dagen innan i Åkersberga. I det fallet blev en man blev skjuten utanför en villa. Inte heller mannen i Åkersberga hade nån koppling till kriminalitet.

Det aktuella mordet i Jordbro är något märkligt då en grupp med personer med kända nazistiska sympatier är gripna för mordet. De omständigheter som kommit fram av mordet tyder dock på att de anlitats av gängkriminella personer för att utföra dådet och att primärt inte är ett nazistiskt dåd riktat mot invandrare. Personen som nyligen häktades för anstiftarna av mordet är av allt att döma en gängkriminell.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!