60-årig man skjuten utanför villa i Åkersberga

Under gårdagskvällen vid halvelvatiden sköts en man vi eller i en villa i Åkersberga. Polisen larmades och på platsen påträffade de en man i 60-årsåldern utanför villan med allvarliga skador. Mannen fördes med helikopter till sjukhus. Skadorna ska dock inte vara livshotande enligt polisen.

Den skjutne mannen ska enligt uppgifter i en del mediekanaler vara svärfar till Ismail Abdo, den man som kallas Jordgubben i media. Ismail Abdo ligger i en konflikt med den kurdiska räven Rawa Majid. En konflikt som så här lång har lett till en mängd sprängningar och skjutningar i Istanbul, Uppsala, Stockholm, Norrköping och Linköping.

Det som är kvalitativt annorlunda med de senaste konflikterna i den kriminella miljön i Stockholm är att anhöriga väljs ut som måltavlor i stor utsträckning. Det handlar om konflikterna mellan Dalennätverket och Nätverk Foxtrot samt den interna konflikten i Foxtrot-nätverket mellan Rawa Majid och Ismail Abdo.

Tidigare har det hänt att syskon, fadern eller barn mördats i samband med gängkonflikter. Det är och har faktiskt alltid varit ganska vanligt. Ibland har de varit måltavlor, ibland har de mördats av genom att de träffats för att de varit i närheten av måltavlan. I andra fall har de sprängt i luften för att de var i samma bil eller bostad som måltavlan. Men nu väljs anhöriga ut som måltavlor trots att de knappt har kontakt med någon person som är inblandad i konflikten.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!