Gängkriget i Stockholm – 3 döda på en och samma natt

Gårdagskvällen var en mycket blodigt och våldsam kväll under det pågående gängkriget i Stockholm. Ett krig som bara tycks bli värre. Inget av det som polisen eller regeringen har gjort så här långt verkar ha nån som helst effekt. Och det beror på att de i stort sett gör allt fel. Aldrig tidigare har så många gängkriminella suttit fängslade i Sverige. Ändå sprängs det och skjuts det i en allt ökande omfattning.

Det är helt enkelt så att de hård tag regeringen och polisen i Stockholm tycks inrikta sig på har en helt motsatt effekt mot vad de tror. Våldet blir värre ju fler som sitter inne om inte grunden i det brottsbekämpande arbetet är förebyggande och förtroendeskapande åtgärder. Hårda tag fungerar helt enkelt inte. Polisen i Stockholm och regeringen är helt enkelt ute och cyklar. De begriper inte problemen och de vidtar helt kontraproduktiva åtgärder. Det handlar som jag ser det om grov inkompetens.

Morden

Tjugo i sju under gårdagskvällen sköts en ung man ihjäl vid en idrottsplats, Mälarhöjdens IP,  i Fruängen, Stockholm. Det var kvällens/nattens första mord. Mannen avled på platsen. En mängd barn som befann sig på idrottsplatsen för träning blev åhörare till skjutningen.  En grå Toyota RAV4 med tonade rutor bak har observerats i samband med mordet vid Mälarhöjdens IP.  Polisen misstänker att den kan ha med mordet att göra.

Tio i tolv på natten skedde nästa mord. En man sköts ihjäl i Jordbro i Haninge kommun. Han var svårt skadad när polisen anländ och hans liv gick inte att rädda. Han avled på platsen. En annan man med skottskador fördes till sjukhus med ambulans. Tre män har gripits som misstänkta i detta fall.

Nästan klockan 4 på natten var det dags igen. Nu genom en bomb mot ett hus i Storvreta i Uppsala kommun. En kvinna i 25-årsåldern fick så allvarliga skador att hon avled trots att hon fördes till sjukhus. Två hus skadades allvarligt.

Mälarhöjdens IP

Den skjutne unge mannen i Fruängen var en rappare som kallades Adouli enligt uppgifter i Expressen. Hans riktiga namn var Adal Debretsion och enligt uppgifter i media kan han kopplas till Rawa Majid och Nätverk Foxtrot. Vid skjutningen ska han ha varit i sällskap med flera andra personer. De skadades inte vid skjutningen. Det hela är alltså kopplat till den interna konflikten i Nätverk Foxtrot mellan Rawa Majid och Ismail Abdo.

Jordbro

Vad gäller mordet i Jordbro så var en av de skjutna enligt osäkra uppgifter förmodligen Ald#n Is@kov#c. Han fick sin lägenhet beskjuten den 14 september. För den skjutningen häktades S0r@n F@qe Ism@*l och en 16-åring. En lägenhet som tillhör mamman till 16-åringen besköts 4 dagar senare, den 18 september. En person, Dav#d L@g*rlöf, som förmodligen var äldre bror till 16-åringen mördades den 1 mars i år. Det mordet skedde med kniv i Bagarmossen.  Om det är Ald#n Is@kov#c som mördats har skjutningen en koppling till den interna konflikten i Nätverk Foxtrot.

Storvreta

När det gäller bomben i Storvreta är den unga kvinna inte kopplad till någon gängbrottslighet på något sätt. Hon var inte ens en släkting eller anhörig på annat sätt. Utan en helt oskyldig ung kvinna på alla sätt (släktingar är naturligtvis också oskyldiga offer). Hon bodde i grannhuset till det hus som var målet för sprängningen. Måltavlan var sannolikt en person vid namn Dyl@n S@e#d som står på Dalennätverkest lista över personer med koppling till Nätverk Foxtrot som ska dödas.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!