Mest följda kontona i Fediversum

Av de mest följda kontona i Fediversum finns de flesta på Mastodons flaggskeppsinstans mastodon.social. Av de 20 mest följda kontona finns på sju på mastodon.social, två på threads.net och 2 på universeodon.com. Resterande 9 konton är fördelade på 9 olika instanser. Ett av dessa konton finns på Sveriges och Nordens största instans, mastodon.nu. Det är Greta Thunberg som återfinns på plats 18.

Det konto som har mest följare är Mark Zuckerberg från storföretaget Meta och på andra plats finns programvaran Mastodons eget konto. Därefter följer Adam Mosseri, som är VD för Instagram och alltså också från företaget Meta. Nummer 4 är George Takei som är en US-amerikansk skådespelare kände från bland annat Star Trek. På femte plats bland de mest följda kontona i Fediversum hittar vi Eugen Rochko som är skapare av Mastodon och ägare av Mastodon gGmbH som driver mastodon.social och mastodon.online.

Spejset. Konstellationens Mastodoninstans.

Spejset

Det finns ett stort motstånd mot Threads i Fediversum och många instanser blockerar Threads. Jag tycker det är fel men Konstellationens instans Spejset är en av de som blockerar Threads. Övriga större svenska Mastodon-instanser blockerar inte Threads men några av de mindre gör det. Sveriges tvp Lemmyinstanser, Feddit.nu och Aggregatet.org blockerar även de Threads.

Aggregatet. Konstellationens Lemmy-instans

Aggregatet

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.