Dubbelmord i Norrköping

Dubbelmord i Norrköping. Strax efter midnatt den 3 juni inkom ett larm om ett misstänkt pågående våldsbrott i en bostad i ett flerfamiljshus på Grundläggaregatan i stadsdelen Hageby i Norrköping. På plats kunde polisen konstatera att det handlade om ett grovt våldsbrott. Två personer påträffades med skottskador och förklarades senare avlidna.

En person, en man i 20-årsåldern, påträffades i närheten och frihetsberövades. Den aktuella adressen ska enligt Aftonbladet ha figurerat i tidigare gängrelaterade utredningar. Den gripne mannen i 20-årsåldern är därför misstänkt för mord i två fall. Den misstänkte mannen ska inte vara hemmahörande i Norrköping.

Enligt Aftonbladet kan skjutningen vara en del i en lokal gängkonflikt i Norrköping som bland annat innefattar en skjutning på en restaurang (kolgrill) i närheten av Marielund där det ena gänget huserar. Skjutningen skedde den 21 december 2023. Den som sköts ihjäl var en man som ska tillhöra ett nätverk som polisen döpt till Kalo.

Knappt en månad efter kolgrillsdådet mördades en 17-åring på Värmlandsgatan i Marielund. Dessutom inträffade ett mord i Navestad i april 2024 där en 16-åring sköts ihjäl. Alla morden ska ha med konflikten mellan det kriminella nätverket i Marielund och Kalo-nätverket att göra.

Läs mer: