Rappare gripen med flera kilo kokain

Rappare gripen med flera kilo kokain. Enligt uppgifter i Aftonbladet har en känd svensk artist gripits för grovt narkotikabrott under förra veckan. Polisen slog till mot en en adress där flera kilo kokain hittades och den aktuelle rapparen greps. Det hela skedde inom ramen för en pågående förundersökning som rör ett vapenbrott under den gångna sommaren. Vapenbrottet ska ha skett under en inspelning av en musikvideo.

Enligt uppgift rör det sig om rapparen G1ocat0re som egentligen heter Gabr#el Koc. År 2022 dömdes han till 3 års fängelse för för grovt vapenbrott och penningtvättsbrott. Vid det tillfället greps han på en adress på Brännarevägen i Södertälje. I lokalen befann sig sex personer, varav de flesta bedöms vara nätverkskriminella. I lokalen påträffades även två pistoler samt över 100 000 kronor i kontanter.

Ursprungligen blev samtliga i lokalen misstänkta för brott. En av dem var Ayd#n Koc som är far till G1ocatore. Fadern har tidigare bland annat dömts till 12 års fängelse för grovt narkotikabrott i ett uppmärksammat fall.

Slutligen var det endast Gabr#el Koc som åtalades då hans fingeravtryck återfanns på den ventilationstrumma där pistolerna fanns gömda. Pistolerna som påträffades var snarlika pistoler som använts i hans musikvideos.

G1ocat0re kom ut från fängelse i april 2024 och lanserade därefter en ny låt. Men nu verkar det som om han återigen har gripits för ett grövre brott.

Läs mer:

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.