Bomb mot radhus i Hässelby riktad mot rappares föräldrar

Natten till idag vid cirka halvtvåtiden exploderade en bomb vid ett radhus i Hässelby villastad. Flera personer befann sig i fastigheten vid explosionen. En person skadades vid explosionen och transporterades med ambulanshelikopter till sjukhus. De handlar dock enligt uppgifter inte om några allvarliga eller livshotande skador. explosionen var kraftigt och hördes långväga omkring. Skadorna är omfattande och även andra närliggande hus har skadats.

På den aktuella adressen bor enligt uppgift föräldrarna till en svensk rappare, 5iftyy. Han heter egentligen Remon Ghide och har spelat in musik ihop med Einár (Nils Grönberg) och Moewgli (Mohamed Mohdhi). Einár har tidigare mördats och Mohamed Mohdhi har en koppling till Bro-nätverket och därmed till Kurdiska räven.

Det är väl troligt att Remon Ghide också har en koppling till Bro-nätverket och det är också vad Expressen uppger:

Rapparen ingår i det kriminella Bronätverket som enligt polisen har nära band till Rawa Majid. Chattar visar att Majid fick rapparens låtar skickade till sig innan de släpptes redan 2020. I I en av rapparens musikvideos används rävsymboler på olika sätt för att signalera lojalitet mot Rawa Majid i form av rävemojis, rävsmycken och texten ”team fox”.

Han har dessutom en kusin som kan kopplas till Husby hyenor och dömdes 2021 till fängelse i två år och tio månader för grovt narkotikabrott.

Detta handlar alltså om ytterligare ett brott riktat mot anhöriga till personer som tillhär eller har kopplingar till kriminella gäng. Tidigare har vi mordbranden i Alby, mordet i Tullinge och skjutningen i Salem. Alla dåden är kopplade till konflikten mellan Dalennätverket och Nätverk Foxtrot.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!