Rappare gripen för anstiftan till mord i Skogås

Den 28 januari sköts en 15-årig pojke ihjäl på en sushirestaurang i Skogås söder om Stockholm. Enligt uppgifter i Aftonbladet hade en annan tonåring lurat honom till platsen innan han mördades. Den dödade pojken anses ha haft en koppling till Dalennätverket.

Flera personer har gripits misstänkta för inblandning i mordet. Bland annat en 15-årig pojke, som sedan i februari sitter häktad misstänkt för själva dödsskjutningen. 15-åringen ska ha fått 100 000 kronor för att genomföra mordet enligt uppgifter i Expressen. Två dagar efter dådet på sushirestaurangen fick 15-åringen betalt i form av kontanter.

Nu ska ytterligare en person ha gripits som misstänkt för anstiftan till mordet. En rappare som ska tillhöra Bronätverket och är därmed en nära allierad med den kurdiska räven, Rawa Majid.

Det finns två rappare som kan knytas till Bronätverket. En är Moewgli och den andre är 5iftyy. Moewgli heter egentligen Mohamed Mohdhi medan 5iftyy heter Remon Ghide. Moewgli är tidigare dömd för flera brott, Han har också varit misstänkt i samband med ett mordförsök i Upplands Bro den 2 mars 2022. Vem av dem det är eller om det ens är någon av dem är än så länge inte känt.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!