Genom att bekämpa alliansens politik bekämpar vi också rasismen

Det är alliansens politik med nedskärningar, privatiseringar och ökade klyftor som lett till att sverigedemokraterna kunnat ta sig in riksdagen. Denna politik har lett till att allt fler männiksor känner si gilla behandlade och undanskuffade. Det är oppositionens mjäkighet och brist på alternativ till alliansens privatiserings- och nedskärnngspolitik som inneburit att ett egentligt alternativ saknats för arbetarklass och lägre medelklass.

Många männisior har när det blivit allt sämre och allt hårdare börjat vända sig till partier som presenterar enkla lösningar. När socialdemokratin monterat ner solidariteten och i stort sett företrätt samma politik som högerpartierna under de sensate 20 åren så har det öppnats upp för partier med enkla svar på svåraproblem. Svar som i själva verket inte är några lösningar på problemen som finns överhuvudtaget. Därför av sverigedemokraterna kommit in i riksdagen.

Mend et betdyer också att det bästa sätet att bekämpa sverigedemokraterna är att bekämpa alliansensn politik. Vi behöver reorgansiera arbetarrörelsen från grunden, att bygga upp facket till en medlemsstyrd och demokratisk organsiation som tar kamp för arbetares rättigheter. Att arbeta för att skapa ett nytt arbetarparti som verkligen är ett solidaritetens och jämlikhetens parti. Vi behöver bekämpa nedskärningar och privatiseringar var de än uppstår, vi behöver återställa nivåerna i arbetslöshetsersättning och andra sociala välfärdssystem. Vi måste kämpa för minskade löneklyftor (det finns fackföreningar, lärarfacken exempelvis, som har ökade löneklyftor som mål!), vi måste kämpa för bättre miljö och ett bättre klimat.

För att kunan göra det krävs att vi organiserar oss i rörelser och partier, i fackföreningar och miljöorganisationer. Själv är jag med i Socialistiska Partiet och arbetar i en mängd olika rörelser. Socialistiska Partiet (SP) vill medverka till att reorganisera arbetarrörelsen. Det är därför jag är med. SP är inget självändamål.

Intressant?
Bloggat: Kildén & Åsman, LOKE, Annarkia, Röda Malmö, Röda Göinge,
Borgarmedia: GP1, 2, 3, 4, 5, 6SVD1, 2, 3, 4, 5, 6, DN1, 2, 3, 4, 5, EX1, 2, 3, 4, 5, AB1, 2, 3, 4, 5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

7 Svar på “Genom att bekämpa alliansens politik bekämpar vi också rasismen”

 1. Håller er till kommentrasreglerna:
  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

  Jag är inte socialdemokrat och tar avtsånd frånd eras politik. Jag tänker inte ta in kommentraresom anklagar mig för det som de står fär. Konstiga inlägg som bara berör sverigedemokraterna kommer inte hlelr in. Detta inlägg handlar inte primärt om dom och handlar inte alls om hackerattacken (som jag inte tycker är bra).

 2. Nu gjordes de stora privatiseringarna av statliga verk och företag samt stora nedskärningar av bland annat försvaret av socialdemokraterna under slutet av 90-talet och första hälften av 2000-talet. Inom kommuner och landsting har man likaledes sett stora nedskärningar inom vård och skola i socialdemokratiskt styrda kommuner och landsting.

  Sedan finns det utmärkta exempel i på samhällen i europa som kombinerar ett lägre skattetryck och en mindre offentlig sektor med ett jämförbar eller rent av bättre välfärd än det Svenska. Schweiz exempelvis.

  Det finns inte en sanning men det är ju det som alla ideologer verkar ha svårt att förstå.

  1. Anders: Jag är inte socialdemokrat och sär överens om att socialdemokraterna för samma dåliga högerpolitik som alliansen. Inte heller ser jag hög skatt som ett självändamål och jag är medveten om att ökad jämlikhet kan uppnås på flera sätt. Exempelvis genom små löneskillnader som i Japan. Så vi kan börja med att sänka alla direktörslöner.

Kommentarer är stängda.