Även i Lindome stoppas bussar – det är inte okej

I den ganska välmående lilla orten Lindome i Mölndals kommun kastar tydligen barn och ungdomar ägg på bussarna. Det har fått Västtrafik att dra in sträckningar och hållplatser där. Precis som när det gäller Backa tycker jag att det är ett överilat beslut som i huvudsak drabbar människor om inte har med saken att göra.

Det är inte utan att man undrar om Västtrafik och bussbolagen använder inställda busshållplatser, bussturer och busslinjer som ett sätt att försöka råda bot på bristen på funktionsdugliga och trafiksäkra bussar. Nu tror jag väl inte det ändå.

Jag har dock ingen förståelse för att bussar dras in på grund av äggkastning. Däremot en viss förståelse om det hade ägt rum skottlossning mot bussar (vilket nu inte har hänt) eller om det handlar om stenkastning. Men även då tycker jag det är fel att straffa vanligt folk för vad några ungdomar gjort och gör.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements