Det är inte 14 som dött av nån ny nätdrog

Uppgiften är helt enkelt inte sann. Det är två personer som sannolikt har dött av nätdrogen. Men drogen har hittats i blodet hos fler döda. Men de personerna kan lika gärna ha begått självmord eller dött av naturliga orsaker. Förresten kan de två som dött av nätdrogen 5-IT också ha begått självmord och kanske handlar det inte alls om överdoser av misstag. Oavsett vilket så är 2 eller 14 dödsfall som en följd av nätdroger ett bagatellartat problem i jämförelse med antalet självmord. Det är också ett litet problem i jämförelse med de som dör som en följd av en usel svensk narkotikapolitik. Och kanske har droganvändning och självmord delvis samma orsaker. Olycklighet som en följd av ett omänskligt samhälle. Kanske är det det som vi ska åtgärda och skriva om istället för påhittade hot från nätdroger.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements