Avslöjande men gnälligt om euron, EMU och sossarna

Boknytt
Det skulle bli så bra
Björn Elmbrant
Atlas Bokförlag
ISBN 978-91-7389-416-6

Avslöjande men gnälligt

Björn Elmbrant har skrivit en bok om euron och misslyckandet. Om lögnerna när euron infördes, om krisen i Grekland. Om omöjligheten att lösa krisen med hårda besparingsgåtgärder. Om en ständigt nedåtgående spiral. Om socialdemokraterna och deras omsvängning kring EMU-frågan under Göran Persson ledning. Om den EMU-omröstning som sosseledningen förlorade.

Det är en bok om bankrisken, lögnerna när den ”löstes” utan att lösas och hur man sedan utpressar Grekland, Portugal, Spanien och andra länder. Så att de ska genomföra åtgärder som i verkligheten gör läget ännu sämre. Om hur man försöker rädda en valuta som är baserad på något som inte finns, en valuta i ett valutasamarbete utan gemensam penningpolitik och utan gemensamma institutioner som verkligen kan vidta åtgärder för att fördela rikedomar, för att utjämna mellan fattiga och rika så att valutan skulle kunna fungera. Om hur man låter vanligt folk i Europa betala för bankers kris och för den vansinniga euron.

En bok om bankbubblor, bostadsbubblor, lånebubblor och finansbubblor.

Det är avslöjande, det är intressant, det är viktigt. Fullt med information, insatt. Men ändå känns boken inte bra. Den känns gnällig och ofullständig. Den sprider en air av hopplöshet. Det blir inte kul. Inte trevligt. Inte riktigt läsbart. Intressant och viktigt men inte läsbart är ingen bra kombination.

Anders Svensson

Läs mer: EX, Frivärld, SVD, DT, Jusek, ArbB,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements