Det går åt helvete!

Sex graderBoktips
Sex grader
Mark Lynas
Ordfront
ISBN: 9789170373619

Det går åt helvete!

Populärvetenskap och undersökande journalistisk på elitnivå. Pedagogiskt om “Vår framtid på en varmare jord”. Tiotusentals vetenskapliga artiklar komprimerade till sex kapitel; Vad händer när jordens temperatur stiger med en, två, tre fyra, fem respektive sex grader?

Torka, översvämning, ekokollaps, jordförstöring, stigande hav, matbrist, djurutrotning, oljebrist väntar. Följt av krig om krympande resurser, samt massmigration mött av rasism.

Jorden kan ännu räddas. Men som författaren skriver mobiliserar vi privatpersoner psykologisk ansvarsförnekelse när vår statusjakt via konsumism ifrågasätts. Och att politiskt ”bygga ett annat samhälle”? Varför skulle kapitalismen gå med på det? Och vanligt folk bara slötittar på teve medan vår mänskliga civilisation går mot sin undergång.

Hans Norebrink

Läs mer: Lucas Carlsson, SVD1, 2, DN, Kulturen, AB, GP, Bokpaula, Framtiden, Camino, KB, Effekt,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Köp boken på Bokus

Köp boken hos Adlibris

Advertisements