Sjöstedt vill förbjuda bemanningsföretag

Jonas SjöstedtDet är ett väldigt bra förslag. Bemanningsföretagen är en central del i lönedumpning, osäkra anställningar och innebär att företag ofta har så lite personal att jobben sliter ut folk på alldeles för kort tid. Med fler sjuka och sjukskrivningar som resultat.

Dessutom är det min erfarenhet att alla som avviker från det perfekt rensas ut i processen med oändligt antal privata arbetsförmedlingar och bemanningsföretag innan det ens finns möjlighet att träffa den tilltänkta eventuella arbetsgivaren. Bara de som perfekt passar in i den mall som satts upp tar sig fram till ett jobb. Inte underligt att företagen har svårt att få kompetent personal. De rensar ju bort de flesta redan innan de fått möjlighet att träffa dem.

Vänsterpartiets och Sjöstedts förslag är ett alldeles utomordentligt förslag som dock måste inkludera förbud mot privata arbetsförmedlingar för att bli effektivt. Dessutom måste facket få veto när det gäller att anlita utländsk arbetskraft. Förkortad arbetstid är nåt som Vänsterpartiet också har för avsikt att gå till val på. Det är ytterligare ett bra förslag.

Vänsterpartiet framstår alltmer som det självklara valet för den som faktiskt vill se en annan politik i framtiden. Speciellt som det är det enda parti i riksdagen som är överens med det svenska folket om att vinster i vården är en befängd idé. Ett starkare vänsterparti innebär ett parti som kan tvinga politiken åt vänster. I parlamentet. Nu är dock parlamentet bara en del av den politiska arenan, det behövs dessutom en stark utomparlamentarisk rörelse för gemensam välfärd och mot privatiseringar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Sjöstedt vill förbjuda bemanningsföretag”

Kommentarer inaktiverade.