Nazister har också rätt till arbete

En man med kopplingar till den nazistiska organisationen Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) arbetar som fritidspedagog på en skola i Malmö. Det skulle kunna vara obehagligt för elever med invandrarbakgrund och det skulle naturligtvis kunna upplevas som obehagligt av föräldrar på skolan, men det verkar inte som några av dem reagerat på mannen. Något som kanske betyder att hans politiska åsikter inte påverkat arbetet i nån större utsträckning.

Så länge mannen sköter sitt jobb på ett sätt som inte kan kritiseras och så länge hans åsikter inte kommer till uttryck gentemot hans elever och i hans arbete som fritidspedagog har naturligtvis all rätt i världen att behålla sitt jobb. En arbetsmarknad där någon kan sparkas på grund av de åsikter personen har är helt orimligt och skulle drabba vänstermänniskor mycket hårdare än någon annan politisk åsiktsriktning.

Om hans åsikter har påverkat arbetet är det en fråga för arbetsgivaren och fackföreningen att förhandla om (om mannen nu är medlem i facket). Det kan ju vara möjligt att de då kommer fram till att hans anställning måste avbrytas. Men principen måste vara klar. Ingen får eller ska avskedas, sägas upp eller förlora sitt jobb på grund av sina åsikter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements