Biltrafik är inte problemet vid Brunnsparken – vänsterpartiets omotiverade förbudsförslag

Det är jobbigt för kollektivtrafiken i Brunnsparken. Speciellt under rusningstid. Men problemet är inte att en massa bilar står i vägen. Biltrafiken är nämligen ytterst begränsad. Redan idag är det förbjudet för bilar att köra Norra Hamngatan och Södra Hamngatan förbi Brunnsparken såvida det inte handlar om varutransporter. Trafiken på både Norra Hamngatan och Södra Hamngatan förbi Brunnsparken är minimal och även på resten av Södra Hamngatan och Norra Hamngatan är biltrafiken liten.

Det finns idag ingen som helst anledning att förbjuda biltrafik på fler gator i området kring Brunnsparken. Vänsterpartiets förslag om biltrafikförbud är missriktat, felaktigt och verklighetsfrämmande. I centrala Göteborg har vi idag en helt trafikfri stadsdel som bara har inomhusgator (Östra Nordstan), två helt bilfria gator och minst sex gator där gångtrafik har företräde, så kallade gångfartsgator. Det råder alltså ingen som helst brist på bilfria miljöer i Göteborgs innerstad.

Problemet med Brunnsparken är att dålig kollektivtrafikplanering gör att alldeles för mycket kollektivtrafik passerar igenom. Det som behövs är att flytta bort kollektivtrafiklinjer från Brunnsparken. Att ytterligare förbjuda biltrafik runt Brunnsparken är bara dum.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!