Byråkraterna räddar Lundby-Wedin

Fackbyråkraterna har uppenbarligen förtroende för Wanja Lundby-Wedin fortfarande. Hon blir kvar som LO-ordförande. Vilket kanske inte är så underligt. Topparna i förbunden och inom LO har utvecklats till ett fackföreningsfrälse med intressen som radikalt skiljer dem från medlemmarna. De har löner som ligger långt över genomsnittliga arbetarlöner och utöver det en mängd förmåner som arbetare får titta i kikaren efter.

Förmodligen har många av dem gjort liknande fadäser som Lundby-Wedin i pensionsskandalen i AMF-pension. De flesta av dem har ju olika styrelseuppdrag i olika bolag och statliga instanser. Så när det försvara Wanja Lundby_Wedin försvarar de i själva verket sina egna intressen. Fackföreningsbyråkratins intressen. Intressen som inte är desamma som arbetarklassens intressen.

För bland medlemmarna tror jag inte att förtroendet för Wanja Lundby-Wedin är lika stort som bland fackföreningsbyråkraterna i toppen av LO och dess medlemsförbund.

Intressant?
Bloggat: Peter Andersson, Utsikt från ett tak, Signerat Kjellberg, Jonas Morian, Berget, Stenudd,
Borgarmedia: AB1, 2, EX1, 2, 3, SDS1, 2, BLT, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • bob

  Styrelsen har fortroende for Wanja.
  Vem har fortroende for styrelsen

 • Camilla

  De Rödgröna måste enas nu, mer splittring är vad högern vill se (och därmed svenska medier..). LO står starkt, det är huvudsaken.

 • Daniel

  Att hon sitter kvar är nog bästa alternativet. På ordförandeposten kan hon vara ett så stort sänke som möjligt för (s) under valkampanjen. Svensson har troligtvis helt rätt i vad som motiverar de pampar som nu ger henne sitt stöd. Arbetarrörelsen förtjänar verkligen bättre företrädare än vad de har.

 • Pingback: En räddningens Dag « Joakim Hörsing()

 • leffe

  Hur i all världen kan hon ha mage till att klamra sig fast när nästan 90 % av medlemmarna tappat förtroendet.
  Hur starkt LO blir det med en förvirrad tant som tappat greppet om arbetarörelsens ideologi.

  Återställ pensionspengarna till oss fattiga ”kommande” pensionärer sedan kan vi väl tänka på om du bör få en ny chans.
  Inse att du är körd Wanja

  leffe

 • Svensson petar på vad som förmodligen är LO-pamparnas ömmaste punkt – de sitter nog i diverse styrelser allihop, eller trånar efter det.
  Nu har de dock råkat släppa lös drevet mot sig, allihop. Om bara en enda till i LO-styrelsen visar sig ha välbetalda styrelseuppdrag, då är det klippt. För att inte tala om vad som händer om det visar sig gälla flera av dem.

 • ..fan vad ledsamt det är att de inte tar bättre ansvar för vad de gör. Hennes politik och tidigare uttalanden om pampar som roffar åt sig pengar är ju knappast förenlig med vad hon gör nu.

  Dessutom: Det är inte helt förenligt med hennes jobb. Hur ska hon argumentera för att chefer inte ska ta ut stora löner och fallskärmar när hon själv gör liknande grejer?

 • Pingback: Borgarna gjorde -High Five- när Wanja blev kvar | Jinges web och fotoblogg()

 • Pingback: Stockholmsvänstern » Är det konstigt om varningslamporna blinkar?()