Problemet med att debattera med SD

En anpassning till sverigedemokraterna (SD) och deras världsbild, frågetällningar och liknande är självklart fel väg att gå. Den vägen gick man i Danmark och det danska samhället blir allt mer främlingfientligt, rasistiskt, introvert och inskränkt. Fördomar, politikerna anpassning och dansk folkepartis rasism samverkar för att skapa ett land som inte längre är lika trevligt och öppet som det tidigare alltid varit. På så sätt har en negativ spiral skapats. Och Tyskland verkar nu vara inne på samma väg tyvärr. Därför är det naturligtvis riktigt att vi inte ska ta debatt med SD på deras villkor. Men problemet är att vilken debatt som helst med SD blir på deras villkor.

Lås oss säga att vi ska diskutera arbetslösheten. Då kommer SD:s syndabockstänkande fram, det är muslimernas fel, släng ut dem. Ska vi diskutera annat så blir det likadant, åldringsvården, brottsligheten, polisen. Ja det spelar ingen roll, en debatt med SD hamnar alltid på frågan om att syndabockar ska pekas ut, i deras fall är det alltid invandrare, muslimer. Det blir ingen seriös debatt av det. Det betyder att vi helt enkelt inte ska debatter med SD, men vi ska däremot debattera arbetslöshet, ekonomisk ojämlikhet, attackerna på facket och annnat som är problem i samhället. Inte med SD utan på ett sådant sätt att SD med deras falska motsättningar och lösningar (icke-lösningar) kan marginaliseras. SD ska inte släppas fram i debatten och ingen borde debattera med dem.

Intressant?
Bloggat: Peter Andersson, Strömbäck,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements