Attentat mot muslimsk bönelokal

En lokal tillhörande Islamiska Kulturföreningen i Vänersborg utsattes på söndagskvällen för vad som sannolikt är en mordbrand.  Lokalen används bland annat som bönelokal. Attentatet mot en helt oskyldig förening och helt oskyldiga människor måste delvis ses som en konsekvens av den oansvariga hantering av bombdådet i Stockholm och gripandet av 5 personer i Köpenhamn som media har ägnat sig åt.

Media har genom sina islamofobiska hållningar, spridandet av påhittade historier och fördomar underblåst islamofobi i samhället. Det är sådant som leder till att personer som serieskytten Peter Mangs i Malmö får luft under vingarna och börjar skjuta folk. Det är sådant som leder till att personer med rasistiska ståndpunkter tror att det är fritt fram att bränna muslimska bönelokaler.

Och jag frågar mig också var media och ledarskribenters rop om hot mot demokratin finns. Hotet mot demokratin är lika stort, förmodligen större, från den typen av människor som bränner ner religiösa lokaler. Oavsett om det är judiska, muslimska eller kristna sådana.

Denna gång var det en muslimsk bönelokal och medias ledarskribenter är helt tysta. När nån hade eldat på ett judiskt gravkapell i Malmö eller när några idioter försökte tutta på Lars Vilks hus var det ett enormt liv i media. Enda förklaringen till denna skillnad är, som jag ser det, att media och ledarskribenter i Sverige är infekterade av islamofobi. För annars skulle de väl vara lika upprörda över händelsen i Vänersborg som den tidigare händelsen i Malmö.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Annarkia, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Tänk om det varit ett attentat mot en kyrka « Röda Berget()

  • Pingback: Brand i Vänersborg « johanrsjoberg()

  • Anonym

    Dn:s pappersupplaga nämnde faktiskt ”attentatet” även om jag inte sett något om det på nätet. Det stod att polisen inte hittat något som antydde mordbrand utan trodde det var en vilsekommen nyårsraket. Troligen är det så enkelt att avsaknaden på mordbrandsmisstankar är det som gör att tidningarna anser att terrorbombaren och malmöskytten är värre hot mot demokratin och därför skriver mer om dessa händelser…

    • Enligt GP:s och mina källor är det troligen mordbrand.