10 år sen Göteborg 2001 – intervjuer

Del 5 av 6 i serien 10 år sen Göteborg 2001

Inför att det nu gått 10 år sen EU-toppmötet i Göteborg har jag intervjuats i en rad tidningar och annan media om min intryck och uppfattningar så här efteråt. Fokus i intervjuerna har varit olika ,men genomgående har varit frågan om mitt starkaste minne. Och på det personliga planet är det naturligtvis ingen som helst tvekan om vilket det är. Polisens övergrepp mot oss på Schillerska. I Min uppfattning det värsta som hände under de där dagarna för 10 år sen i Göteborg. För i motsats till andra övergrepp var Schillerska ett planerat, och förberett övergrepp. Dessutom mycket brutalare än ingripandet mot Hvitfeldtska två dagar tidigare.

Göteborgs fria kanske fokuserade lite mer på det personliga än exempelvis Arbetaren, i Internationalen skrev jag en artikel om domarna och straffen och även i SVD och TV4 har jag blivit intervjuad. GP har mest (men inte enbart) fokuserat på de formella makthavarna och kändisar. Fisförnäma stockholmstidningen DN hade intill idag inte skrivit alls. Inte verkar SVT ha brytt sig alltför mycket heller. SR för sin del har gjort ett oseriöst Kaliberprogram.

För att undvika de ofta helt felaktiga verklighetsbeskrivningar från den tiden som borgarmedia sprider så läs istället min dagbok. Den visar mer hur det egentligen var.

Läs också:

Dokumentsamling om Göteborg 2001

Läs mer om Göteborg 2001 och globala rättviserörelsen: Fria12SVD1, 2345, BergmarkSandklef, ETC

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< 10 år sen Göteborg 2001: Domar och straff10 år sen Göteborg 2001 – Hvitfeldtska och förhandlingar >>
Advertisements