Idiotiskt – rättspsykiatrisk vård föreslås borttaget

Brottslingar som bedöms psykiskt sjuka döms idag till rättspsykiatrisk vård. Det är rimligt. De behöver vår och inte straff. Att döma dem till fängelse är som jag ser det helt orimligt och kommer att göra svenska fängelser till helveten. Vi kommer att få ser mer av det vi såg på häktet i Huddinge. Våld mot väktare och mord på vakter och fångvårdare.

Det är alltså vansinnigt att avskaffa den rättspykiatriska vården som påföljd. Jag kan dock tänka mig att om en person anses ha blivit frisk innan den skulle ha kommit ut från fängelset om personen istället dömts till fängelse så bör personen avtjäna resten av tiden i fängelse istället för att släppas ut.  Å andra sidan är jag emot lång straff då de har mycket liten verkan på brottslighet och på det individuella planet ingen verkan alls. Möjligtvis negativ verkan, så att den person som får långt straff har ökad benägenhet att fortsätta med brottslighet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements