Själens verktyg

Hjärnans budbärrareBoktips
Arvid Carlsson och Lena Carlsson
Hjärnans budbärare
Studentlitteratur
ISBN 9789144017037

Själens verktyg

Pappa nobelpristagare och dotter vetenskapsjournalist har skrivit denna fint illustrerade lilla skrift om hjärnans budbärare signalsubstanserna – som dopamin, noradrenalin och serotonin. Intressant för de som liksom jag äter ”lyckopiller” knutna till serotonin. Bland annat är deppighet kopplad till samhällsviktig kreativitet.

Signalsubstanserna är vidare viktiga för socialt beteende och för vårt själsliv. Boken är en introduktion till neurovetenskap, men för faktatung för att vara populärvetenskaplig. Däremot delvis spännande, speciellt mot slutet och diskussionerna om arv och miljö etcetera.

Hans Norebrink

Läs mer: F&M, FoF, Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements