Farlig depression

Aldrig depressionBoktips
Peter D Kramer
Aldrig depression
Natur och Kultur

Farlig depression

Det finns inget normalt eller förskönande över depression förklarar kliniskpsykiatriprofessorn Peter D Kramer övertygande och skrämmande. Det är en negativ, destruktiv, patologisk, biologisk och medicinsk sjukdom, som till varje pris måste hävas, då den ger direkta skador i hjärnan och kroppen.

”Känslocentrat” hippocampus krymper, nervceller förtvinar, nybildningen av nervceller bromsas, det verbala minnet skadas, hjärnceller dör etcetera. Politiskt bör depression bekämpas genom ett mer avstressat harmoniskt samhälle, menar författaren. Medicinskt sett bör målet vara att helt utrota sjukdomen depression.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, Google, Frufundersam, Ordbrukaren, SR, Lyckobloggen,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements