Nobeldagen

Idag är det nobelprisutdelning, nobelmiddag och TV-sändningar hela dagen. Allt för att hylla min mor som fyller år denna dag. Eller kanske inte, men hon tycker det är en njutning att följa sändningarna. Det är ett av hennes viktiga nöjen på hennes bemärkelsedag. Jag besökte henne igår och gav henne ingredienser till lite fin efterrätt. Äpplen från min trädgård.

nobel-laureates2013-topbanner

Förutom att det är min mors födelsedag, så påminner nobeldagen om familjen Nobel, en gång i tiden en av Rysslands rikaste familjer och en av de rikaste svenska familjerna. Från familjen Nobels förmögenhet (som inte bara kom från olja, utan även från dynamit) kom den ursprungliga donationen till Nobelstiftelsen. Det passar därför att påminna om familjen och familjens historia som dynamitkungar och oljebaroner. Läs mina inlägg:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements