Det är ingen förlust att avstå från alkohol – men kanske dåligt för hälsan

Det är naturligtvis inte alltid förlust att avstå från alkohol, precis som Camilla Kuylenstierna skriver. Det kan vara en välsignelse. Min farfar var gravt alkoholiserad och slog sina barn. Men när han var min farfar var han snäll och trevlig. Han hade då slutat dricka och drack absolut ingenting. Inte en droppe. En välsignelse.

Samtidigt är det så att ett litet intag av alkohol i form av vin är bra för hälsan. Så bruk av alkohol kan vara en välsignelse det med. Precis som total avhållsamhet. Missbruk däremot är aldrig nåt bra. Men det säger sig självt.

Förutom att dricka vin så är det bra att dricka kaffe, äta olivolja och gröna bladgrönsaker. Vitt mjöl är inte bra och för en del personer är mejerivaror (mjölkprodukter) och spannmål inte bra i någon form.

Att äta en viss sorts kost har enligt en studie samband med depression och långvariga inflammationer, men det är inte klarlagt om det är födan som orsakar depressioner eller depressioner som leder till att människor äter viss mat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements