Vapenfabrik i Stockholmsvilla

I lördags skulle polisen kontrollera en man i västra Stockholm, närmare bestämt Hässelby strand i ett rutinärende. De skulle prata med en man i 40-åldern som enligt Aftonbladet då uppträdde aggressivt mot poliserna. De misstänkte därför att mannen var påverkad av droger. Med anledning av misstankarna beslutade sig för att undersöka hans hus.

I huset ska de då ha hittat många vapen, sprängmedel, vapendelar, ammunition samt utrustning för att bygga om pluggade vapen, startpistoler och gaspistoler till riktiga vapen. Mannen ska inte ha haft nån licens för flertalet av vapnen. Polisen upptäckte uppenbarligen en fullt fungerande vapensmedja. En av de vapensmeder som förser de kriminella gängen med vapen.

Mannen har gripits av polisen tillsammans med två andra män. De är alla tre misstänkta för grovt vapenbrott. Polisen är mycket förtegen om händelsen.

På söndagen undersökte polisen ett trasigt fönster i flerbostadshus. Också det i Hässelby strand. Det ledde till en utredning om grovt vapenbrott. Frågan är om de två sakerna är sammankopplade eller inte.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!