Skjutvapenmord i Lambohov i Linköping

Vid 01:15-tiden på natten till onsdag inkom flera samtal till polisens regionsledningscentral av inringare som hade hört höga smällar som kunde uppfattas som misstänkt skottlossning i Lambohov, Linköping. Många polispatruller involverades i ärendet och åkte till Lambohov.

En man i 35-årsåldern med skottskador påträffades utomhus av polispatrull. Mannen fördes med ambulans till sjukhus. Senare konstaterades att mannen hade avlidit av sina skador. Mannens namn är enligt uppgift Nahir Bohan. Han är dömd för brott vid tidigare tillfällen men för länge sen. Under flera år tycks han ha hållit sig under polisens radar eller inte sysslat med brott överhuvudtaget:

Mannen var svårt skadad och avled på sjukhuset. Hans anhöriga är underrättade.

– Han är känd av oss sedan tidigare och har blivit dömd för flera grova våldsbrott. Sedan har han varit inaktuell för oss en längre tid. Men på senare har han inte varit okänd för oss längre, säger Tim Johansson.

En man, född 1988, greps redan vid middagstid på onsdagen som misstänkt för mordet. Den misstänkte är enligt uppgifter i media medlem i Bandidos MC. Mordet är därför sannolikt en hämnd för ett tidigare mord på en medlem i Bandidos MC.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!