Ung man skjuten till döds i Ronna i Södertälje

På fredagskvällen hittades en skottskadad man invid Rösberga fritidsgård i Ronna, Södertälje. Han fördes till sjukhus men kunde inte räddas till livet. Det var den andra skjutningen i Ronna på bara några dagar. Den tidigare skjutringen skedde i Ronna Centrum och en person skadades. Denna vecka har ytterligare två personer i Södertälje skadats vid andra skjutningar.

Den dödade ska enligt uppgift vara George Zuheer Shayaa. Han tillhörde troligen den så kallade Ronna-falangen som ligger i konflikt med en annan gruppering inom Södertäljenätverket kring den utpekade Abraham Aho.

Lång rad av skjutningar

Den interna konflikten har lett till flera mord. Bland annat mordet på Georgio-Lourens Issa i en Sverigedemokrats bil den 22 februari i år. Han var en ledande person i Ronna-falangen.

Den 10 april sköts en 21-årig man, Mattias Tamer, till döds när han skulle besöka sin äldre brors, Ellia (Eli) Tamer, grav i Rosenlund på dennes sexåriga dödsdag. 21-åringen besökte graven med en kompis, när mördarna dök upp och sköt honom när han försökte fly. Gabriel Aho ska ha stått Mattias Tamer nära. Bröderna Tamer var systersöner till bröderna Moussa som sköts ihjäl år 2010 i Ronna Centrum.

Flera maskerade män avlossade skott i samband med att de hotade en pojke i 15-årsåldern i Blombacka den 6 maj. Den 16 maj besköts en man i sin bil i Brunnsäng. Bilen skadades men inte mannen.

Den 10 juni sköts Gabriel Aho ihjäl i närheten av sin bostad i Blombacka. Han ska ha tillhört falangen kring Abraham Aho och Södertäljenätverkets ledning. Enligt en del uppgifter var han kusin till Abraham Aho.

Den 9 september sköts en person i Geneta. Han överlevde men skadades. Nästa skjutning ägde rum den 23 september i Saltskog. Ingen skadad hittades vid platsen, men strax därefter dök en skottskadad man upp på sjukhuset. Den 28 september skadades en man i 25-årsåldern vid en skottlossning vid Ronna Centrum. Och den 30 september dödades George Zuheer Shayaa i Ronna.

Sannolikt är alla skjutningar kopplade till den interna konflikten i Södertäljenätverket. En konflikt som delvis kan vara utlöst av att ledande personer i nätverket som Abraham Aho fängslats med hjälp av bevis från chattjänster.

Läs mer:

PS. 9:00. Polisen har gripit och anhållit två personer som misstänkta för skjutningen

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!