Fängelse för inblandning i stort narkotikaärende

Av en ren tillfällighet snubblade polisen i Göteborg över 260 kg cannabis i ett källarförråd i Bjurslätt på Hisingen år 2020. Det var enligt media ett av de största beslag som gjorts i Sverige. Orsaken till att de hittade cannabispartiet var en påtänd och orolig man som kontrollerades och greps på en pizzeria i Bjurslätt.

Den kontrollerade mannen var Stefan Ortiz (Hermano). Vid husrannsakan hittades föremål som ledde polisen till det stora narkotikapartiet. Han och ytterligare en man, Sebastian Meza Silva, greps för att ha hanterat narkotikan. De båda männen åtalades för narkotikabrott och båda två dömdes i juli 2020 till 6 års fängelse.

Fler misstänkta

I augusti 2022 greps ytterligare en man med koppling till det stora cannabisbeslaget. Det var Tonie Silva Santos. Han kunde gripas på grund av att han kommunicerat om partiet och polistillslaget som skedde 2020 via SkyECC. Han åtalades för synnerligen grovt narkotikabrott och penningtvättsbrott. Nu har han dömts i tingsrätten. Till fängelse i sex år och tre månader.

Ytterligare två personer är misstänkta för inblandning i hanteringen av det stora narkotikapartiet. Daniel Tadesse (Tjocken) från M-falangen i Tynnered och en man från Stockholm i 50-årsåldern, J@m@l Z#an#. Utredningen mot dem fortsätter. Den sistnämnde mannen från Stockholm har för sin del varit målsägande i ett ärende rörande stämpling till mord. En man i Bergsjönätverket dömdes för det.

Silva Santos är en känd person i Göteborgs undre värld och verkar fungera som en slags frilansare som samarbetar med alla och inte tillhör nåt bestämt gäng. Han har kopplingar till Vårvädersligan (A-falangen), Backagänget, M-falangen i Tynnered och Bergsjögänget.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!