Mordkommando stoppat i södra Stockholm

Förra helgen slog polisen till mot ett misstänkt mordkommando söder om Stockholm. Fyra unga män har därefter häktats som misstänkta för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Polisen ska ha gjort en husrannsakan i en lägenhet i Handen och fann då flera skjutklara pistoler. I bostaden fanns också handskar och klädombyten.

Vid tillslaget fann polisen en aktiv sändare kopplad till en GPS-puck som senare hittades monterad på en bil i närheten. Bilen kan kopplas till en man som har en känd koppling till ett kriminellt nätverk. Han är tidigare dömd för olika brott.

De häktade

Av de fyra häktade är 2 stycken från Linköping, Abdulkadir Ali Bashi Salad och Moh@m*d Al# M?humud, 1 från Nyköping, Ism@il Abd#r@hman D*r#a, och en från Stockholm, Aydarus Idle (Ayye). Dessutom ska det finnas ytterligare två misstänkta.

Abdulkadir Ali Bashi Salad dömdes i tingsrätten för försök till mord på Alsättersgatan i Ryd, Linköping, den 15 september 2019. Tre personer åtalades och två dömdes i tingsrätten. Abdulkadir Ali Bashi Salad som fick 8 års fängelse frikändes dock i hovrätten tillsammans med den som också frikändes i tingsrätten. Ye Hu Di Ye Hu Di dömdes till 6 års fängelse i tingsrätten och straffet tycks ha blivit detsamma i hovrätten. Salad anses var kopplad till Bandidos MC.

Känd gängkriminell från Stockholm

Aydarus Idle har länge figurerat i Stockholms gängkriminella miljö och anses tillhöra gänget Shottaz från Rinkeby. Han har också förekommit i flera utredningar som rör skjutningar och andra våldsbrott, bland annat i Gävle.  Han var också en av två män som skottskadades vid en skjutning i Jordbro den 3 september 2021.

Enligt uppgifter i Expressen befann han sig nyligen i Spanien i samband med att tre personer i hans närhet greps vid ett massivt narkotikabeslag. Förmodligen handlar det om det stora narkotikabeslaget i Aranjuez utanför Madrid i början av februari.

Han är nyligen (3 februari) också dömd för penningtvättsbrott till 3 månaders fängelse. Det sedan han deltagit i ett bedrägeri där ett företag lurades att betala ut 2 384 427 kronor på felaktiga grunder.  Brottet skedde i januari 2019.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!