Visättranätverket – Flemingsberg

Visättranätverket var tidigare en del av Flemingsbergsnätverket. Det nätverket leddes länge av en grupp på 4 män som kallade sig själva för Regeringen eller RGN. Hösten 2020 dömdes dock två av medlemmarna i RGN, Tugay Pektas och Christian Hott Ubilla till fängelsestraff. Under 2020 greps dessutom en annan medlem i Flemingsbergsnätverket, Abdul Ghaffar Haleem. Sammantaget skapade detta spänningar i nätverket som tycks h alett till en maktkamp.

I juli 2021 sköts en annan medlem i RGN, Alihan Dzhamaludinov, ihjäl på en skolgård i Flemingsberg. Därmed var också en tredje medlem i RGN borta. Den fjärde medlemmen i RGN ska ha hamnat på Visättrasidan i konflikten. Splittringen var i och med mordet på Dzhamaludinov ett faktum.

Den ende person som varit misstänkt för mordet på Dzhamaludinov är en man vid namn Edgar Pettersson som anses vara en ledande person i utbrytargrupperingen från Visättra, Visättranätverket. Han åtalades dock aldrig för detta. Däremot kom han att åtalas för sin roll i det bråk den 17 juli 2021 som ledde till att två barn skadades av rikoschetter.

Pettersson och G*orge D#xon-Cok*r (mer känd som rapparen Ge* D#xon) dömdes till ett kortare fängelsetraff (ett och ett halvt år) för misshandel i tingsrätten. Den ene av dem fick ett ännu kortare straff (2 månaders fängelse) i hovrätten medan den andre frikändes i hovrätten. Den misshandlade personen var en medlem i Flemingsbergsnätverket vid namn Murt@d@ H@ss@n.

Våldsdåd

Den 11 mars 2022 detonerade en bomb i den port i Visättra där Pettersson står skriven. ingen har dömts eller ens misstänkts för detta brott.

Två personer, Jonas Eriksson och Rickie Zigher, har också dömts (domen föll i början av november 2022) för att ha planerat en misshandel av Pettersson. De var åtalade för att de skulle ha planerat ett mord men dömdes inte för det. Båda ska ha hyrts in av den kvarvarande delen av Flemingsbergsnätverket. Brottet skedde under augusti månad 2022. De greps 17 augusti 2022. Båda två dömdes till 4 års fängelse för grovt vapenbrott och förberedelse till synnerligen grov misshandel.

Eventuellt är Edvard Pettersson den fjärde personen som var med i RGN men idag räknas han tillsammans en man född 1988 som ledare för Visättranätverket. SVT räknar dessutom upp två andra män som medlemmar i nätverket. G*orge D#xon-Cok*r och en man född 1996.

Förutom att de har en konflikt med Flemingsbergsnätverket menar polisen också att de har en konflikt med Botkyrkanätverket. Enligt Aftonbladet ska Visättranätverket ha ett 20-tal medlemmar.

Läs mer: