Gängrelaterat mord på man i 70-årsåldern

En man i 70-årsåldern hittades död i en bostad utanför Hyllinge i Åstorps kommun den 3 augusti. Polisen larmades till platsen vid 13-tiden på dagen. Två män har gripits som misstänkta för mordet på mannen i 70-årsåldern. En man i 20-årsåldern och en man i 30-årsåldern. De greps i Kristianstadstrakten dit de också har koppling. De är anhållna som misstänkta för mord respektive skyddande av brottsling.

En man som är skriven på den aktuella adressen heter B@bak Minasazi. Formellt står han som ägare av flera företag varav minst en bilfirma. Han är bror till en man som heter Siamak Minasazi.

I januari 2022 mördades en yngre bror vid namn Mohammad Minasazi. Vid tidpunkten för det mordet var Siamak Minasazi misstänkt för inblandning i flera olika brott. Bland annat i samband med mordplaner på andra personer i Helsingborg. Han dömdes för förberedelse till mord och stämpling till mord till 6 års fängelse.

Dessutom för inblandning i narkotikahandel som avslöjade genom den stora penningtvättshärvan i bolaget Worldexchange. Han var även misstänkt för penningtvättsbrott. För penningtvättsbrottet frikändes han men han dömdes till fängelse i 8 år och 6 månader för narkotikabrott.

Den man som nu mördats är enligt uppgift troligen Moz@f@r Minasazi, far till de nämnda bröderna. Enligt tidigare uppgifter ska det hela handla om någon typ av konflikt med en annan bilhandlare i Åstorp, Kh@lil S@rris. Även han är dömd för brott vid tidigare tillfällen. Om den äldre mannen har nånting med den enen sonens brottslighet att göra är okänt. Eventuellt handlar det om att en oskyldig mördats bara för att han är släkt med en brottsling. Siamak Minasazi sitter för närvarande i fängelse.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!