Tre personer häktade för flera mord i Stockholm

Den 16 oktober häktades en tonåring, 16 år gammal, som misstänkt för mord samt grovt vapenbrott för den händelse där två kvinnor sköts till döds i en villa i Tullinge söder om Stockholm den 13 oktober 2023. Pojken har också häktats som misstänkt för mord, försök till två mord och för grovt vapenbrott i Västberga natten till torsdag den 12 oktober 2023. Pojken rymde från ett HVB-hem samma dag som den första skjutningen, den i Västberga, ägde rum. Den gripne och häktade pojken har enligt uppgifter stora sociala, psykiska och personliga problem.

En dag senare häktades ytterligare två tonåringar som misstänkta för delaktighet i dubbelmordet i Tullinge och mordet i Västberga. Den ena person är på sannolika skäl misstänkt för bl.a. anstiftan av mord och anstiftan av försök till mord i två fall i Västberga samt för anstiftan av mord i två fall i Tullinge. Den andra personen är på sannolika skäl misstänkt för bl.a. medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord i två fall i Västberga samt för medhjälp till mord i två fall i Tullinge.

Inget av offren vid skjutningarna har någon som helst koppling till gängbrottslighet. I Tullinge bar den dödade mannen samma efternamn som ett par personer som har kopplingar till gängbrottslighet. De är dock enligt uppgift inte alls släkt. I det andra fallet sköts en 60-årig kvinna som passade flera barn och en 20-årig kvinna på besök ihjäl i en bostad som tillhör en person som troligen är storebror till en känd gängkriminell. Han var inte som det verkar inte hemma vid skjutningen.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!