Det urspårade gängvåldet i Stockholm

Klockan tio i två natten till igår, torsdag, sköts två personer i en villa på Prylvägen i Västberga, nära Telefonplan i Stockholm. Gärningsmännen trängde sig in i en bostad och sköt. Två personer träffades av skott, en man avled och en kvinna skadades. De två samt ett barn fördes till sjukhus. Paret som sköts har enligt uppgifter i media inget med gängbrottslighet att göra men det finns en klar koppling till den interna konflikten i Nätverk Foxtrot.

Några timmar senare, vid tretiden, inträffade en villabrand i Snättringe, Huddinge. Enligt uppgifter i Aftonbladet kan villabranden kopplas ihop med skjutningen på Prylvägen. Polisen misstänker att attackerna utförts av personer på Rawa Majids sida i konflikten. På adressen i Snättringe bor en äldre kvinna som troligen är mamman till den kvinna som sköts i Västberga. Den dödade mannen hette F*rhat B*rk och den skadade kvinnan var hans fru.

Släktingar till de ovanstående personerna bor i ett grannhus till det hus på Tunholms väg i Huddinge som nyligen utsattes för en brandattack. Dessutom bär två tidigare straffade yngre personer i Segeltorp samma namn. Den 21 september utsattes ett hus i på Lövdalsvägen Snättringe för ett sprängdåd. Även där bor personer med samma efternamn. Familjen har alltså var måltavlor för våldsdåd efter våldsdåd även om gärningsmännen ibland gett sig på deras grannar av misstag.

Liknande skjutning

Ungefär klockan halvt två natten till idag inträffade ett liknande skjutvapendåd. Flera skott avlossades inomhus i en villa i Tullinge, Botkyrka kommun. Två personer träffades av skott. Enligt uppgifter skedde skjutningen på Oxelvägen.

Av allt att döma kan denna skjutning riktad mot släktingar till Ibou Badjie (Louise Gucci), en känd och dömd medlem i Zeronätverket. Eventuellt kan det bara handla om att de gängkriminella som skjutit tror att de är släkt med varandra för att de har samma efternamn men enligt Aftonbladet handlar det om släktingar.

På adressen som verkar ha beskjutits bor är en välkänd dansbandsmusiker i bandet Panetoz, Pa Moudou Badjie. Det är dock inte han som blivit skjuten utan två kvinnor. De har båda avlidit. Ingen av de personer som bor i huset har någon känd koppling till gängkriminalitet.

Två personer har gripits som misstänkta för skjutningen.

Denna skjutning kan nog ses som en hämnd mot den tidigare skjutningen i Västberga. Gängvåldet i Stockholm har totalt spårat ur och blivit allt värre. en av de bidragande orsakerna är att Stockholmspolisen inte förändrat sitt arbetssätt så som Göteborgspolisen gjorde för nästan 15 år sen och så som Malmöpolisen gjorde för cirka 5 år sen. Det har gjort att våldet kunnat spåra ur när gängen blivit allt mer desperata av olika skäl.

En annan anledning är att de skyttar som anlitas numera är så unga att de har noll koll. De tar inte red på adressen ordentlig, skjuter mot fler personer och fel hus. Allt för kraftiga bomber används och de kan inte placera dem rätt. Det gör att allt fler oskyldiga drabbas.

Läs mer om våldsvågen:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!