13 personer åtalade för mord i Södertälje

Åklagare har väckt åtal mot totalt 13 män för inblandning i ett mord den 1 oktober 2022 på Enhörnaleden i Ronna, Södertälje. En är åtalad som skytt, två som medgärningsmän alternativt medhjälpare, en tredje för grovt skyddande av brottsling och grovt vapenbrott. Övriga nio är åtalade för grovt skyddande av brottsling och/eller underlåtenhet att avslöja mord.

– Mordet är av allt att döma ett i raden av alla s.k. felskjutningar, där skytten tagit fel på person och en helt oskyldig man i fyrtioårsåldern istället blivit ihjälskjuten på öppen gata. Mordet har genomförts trots mycket hög polisnärvaro i området till följd av tidigare skjutningar i Södertälje och grundas i en infekterad konflikt mellan två kriminella grupperingar i Södertälje. Motivet tros vara hämnd för en dödskjutning som ägde rum dagen före, säger kammaråklagare Markus Hankkio.

Tawhid Sozan, Frank Hakim och Mikael Yakob har enligt åtalet gemensamt och i samråd eller i vart fall tillsammans och i samförstånd, berövat en 40-årig man livet den 1 oktober 2022 på Enhörnaleden i Ronna. Tawhid Sozan åtalas för mord då han sköt ett stort antal skott i huvudet och överkroppen på den dödade mannen. Han åtalades även för försök till mord på en annan man och framkallande av fara för en lång rad andra personer som befann sig på platsen. Dessutom är han åtalad för grovt vapenbrott.

Frank Hakim och Mikael Yakob tog innan skjutningen hand om Tawhid Sozans mobiltelefon Därefetr fördes¨de telefonen till bl.a. Alby och Tumba. Frank Hakim återlämnade den 2 oktober 2022  telefonen till Tawhid Sozan. Syftet med att flytta telefonen var att ge Tawhid Sozan ett alibi för mordtillfället.

Alla åtalade har på olika sätt koppling till Södertäljenätverket.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!