Tre svenskar gripna för skjutning i Moss

Tre svenskar har enligt den norska polisen gripits som misstänkta för inblandning i ett mordförsök. Det rör sig om en skjutning i Moss i slutet av november. Gripandena ska ha skett efter samarbete med svenska myndigheter.

Alla tre männen greps i Sverige. En person, en 24-årig man greps för en tid sen i Stockholm. Han sitter sen en tid häktad som misstänkt för bland annat knivbrott och olaga frihetsberövande i början av december. De andra två greps i Göteborg i söndags kväll, dvs igår. En 20-åring och en 19-åring.

Polisen i Norge uppger också att utredningen har visat att de gripna har kopplingar till kriminella nätverk i Sverige:

– De er mistenkt for skyteepisoden i Moss 28. november. De er siktet for forsøk på drap eller medvirkning til forsøk på drap, sier politiadvokat Christian Gjølberg Finnanger til NRK.

– Vi mener å ha god oversikt over hva som har skjedd omkring skyteepisoden, så mener vi også å ha god oversikt over de pågrepnes rolle oppe i dette.

[…]

Politiet mener de tre kan knyttes til kriminelle nettverk i Sverige.

Samtidigt menar de att det är för tidigt att dra slutsatser om vilka konflikter som ligger bakom händelsen. De utesluter inte heller att fler personer kommer att gripas.

Den norske åklagaren vill heller inte gå in på vilket eller vilka kriminella nätverk som de gripna männen har kopplingar till. Men enligt Expressen ska den skjutne mannen ha koppling till Nätverk Foxtrot. En del norska medier uppger dock att han har kopplingar till Dalennätverket. Han är tidigare dömd för brott både i Norge och Sverige. Bland annat har han dömts för våldsbrott, häleri, stöld, narkotikabrott, olovlig körning och bedrägeri.

Läs mer: