En person gripen för mordförsök i Göteborg

Den 18 november 2023 sköts en man på sitt arbete i Pressbyrån på Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. Den skjutne var en ung man med koppling till det kriminella nätverket i södra Biskopsgården. Nu har en tonåring gripits och häktats som misstänkt för skjutningen.

Den skjutne unge mannen överlevde sannolikt bara för att skjutvapnet krånglade. Efter att skytten avlossat två skott klickade vapnet. Skytten försvann då från platsen.

Den gripne tonåringen som kommer från Göteborgsområdet är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Han har inte dömts för brott vid något tidigare tillfälle och är okänd för de sociala myndigheterna.

Den skottskadade mannen bär namnet K@sper Szkl@rz. Han åtalades förra året för narkotikabrott. Vid tidigare tillfällen har han också dömts för drogrelaterad brottslighet. Han skottskadades dessutom utanför en pizzeria på Väderlekstorget i Biskopsgården för två år sen. Dessutom var han en av de misstänkta för mordet på en 16-åring år 2020 men friades i rättegången.

Han har också en kusin som under en längre period levt under en hotbild. Det är P@tryk Szkl@rz som fick 14 år och 6 månader i tingsrätten för ett mord på Länsmanstorget men frikändes i hovrätten.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!