Vänstermedia inte intresserade av största arbetsolyckan?

I måndags brann Lisebergs vattenvärld Oceana upp. Det är den största och värsta arbetsolyckan i modern tid om vi ser till de ekonomiska värdena. Däremot är det bara en arbetsolycka bland många när det gäller personskador. Endast en person dog (troligen) och 20 fick lindriga skador av rök.

När det gällde hissolyckan i Stockholmsområdet var alla vänstertidningar aktiva och skrev en mängd artiklar. Men när det gäller brandkatastrofen i Göteborg har bara Arbetaren (och jag själv) skrivit om saken. Vänstermedia verkar inte alls vara intresserade av olyckan trots att en trolig orsak till branden är det kaos som rådde på arbetsplatsen med 168 anställda i 58 företag varav del utan arbetstillstånd, andra utan identitetshandlingar och åter andra med svart lön eller utan behörighet för det arbete som utfördes.

Vänstermedias inställning förefaller mig mycket märklig och anledningen verkar oklar. Olyckan skedde i Göteborg och inte i Stockholm. De flesta i vänstermedia bor och verkar i Stockholm. Deras intresse för det som händer utanför huvudstaden verkar kanske vara mycket begränsat. Eller är det så att de inte begripit att branden har omfattande sysselsättningsmässiga, arbetsrättsliga och arbetsmiljömässiga implikationer.

Många som skulle få anställning i det nya badet får inget jobb denna sommar och inte senare heller. Det handlar om 100-tals personer. Vuxna och ungdomar. Arbetsmiljöarbetet och brandsäkerhetsarbetet kan ha varit misskött på grund av de många företagen och flera led av underleverantörer. Det är svårt att organisera sådant när ingen ordentlig överblick över vilka som faktiskt arbetar på en arbetsplats. Och det tycks ingen ha haft under arbetet med Oceana.

Läs mer:

PS. 2024-02-15. Nu har Internationalen publicerat en artikel om olyckan. Skriven av en göteborgare.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Vänstermedia inte intresserade av största arbetsolyckan?”

Kommentarer är stängda.