Första dödsskjutningen i Stockholm under 2024

Vid sextiden på fredagskvällen fick polisen larm om skottlossning i Skärholmen. Väl på platsen hittade polisen en skottskadad person som senare avled på plats. Det innebär att det är första dödsskjutningen i Stockholm i år.

Under natten till idag har de kunnat gripa en man som misstänkt för skjutningen. Så snabba gripanden är ovanliga vid skjutningar i gängmiljö men mycket tyder på att polisen i Stockholm blivit bättre på att lösa våldsdåd i gängmiljö under senare tid.

Första dödsskjutningen på 4 månader

Det är alltså den första dödsskjutningen i Stockholm i år och dessutom den första på hela 4 månader. I mitten av oktober 2023 upphörde skjutningarna i Stockholm efter att Erdogans regim ingripit mot Rawa Majid och han hantlangare i Turkiet.

Detta skedde efter att Erdogan fått allt han ville i Nato-förhandlingarna. Sambandet tycks för mig uppenbart även om det sannolikt är svårt att bevisa och belägga. Så länge Erdogan vill upprätthålla ett tryck på Sverige så skedde det en mängd skjutningar med kopplingar till Nätverk Foxtrot, Rawa Majid och Ismail Abdo. När Erdogan fick som han ville upphörde de.

Det är dock inte den första skjutningen i Stockholm i år. I januari i år sköts en man i Sätra, en bit från Skärholmen. Även i december inträffade en skjutning i Sätra. Om det finns ett samband mellan de skjutningarna och den aktuella dödsskjutningen är oklart.

Koppling till kriminellt nätverk

Den ihjälskjutne mannen har enligt uppgifter i Expressen en koppling till ett kriminellt nätverk i området. Han är dömd för främst narkotikarelaterade brott men dömdes nyligen också till ett kortare fängelsestraff för att bland annat ha knivhotat en busschaufför och misshandlat en närstående.

Enligt osäkra uppgifter bar den skjutne mannen namnet Ali Khodr. Om det är så skulle han kunna tillhöra en familj/släkt som nämns i polisens så kallade klanrapport men det behöver förstås inte vara så då Khodr är ett vanligt namn. eller så är det inte han som blivit skjuten,

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Första dödsskjutningen i Stockholm under 2024”

Kommentarer är stängda.