Explosion i ett hyreshus i Linköping

En explosion i ett hyreshus i Linköping ägde rum under natten mellan onsdag och torsdag. Närmare bestämt i stadsdelen Johannelund. Orsaken var en bomb riktad mot en adress där en person som är misstänkt för flera mord varit skriven.

Vid 01-tiden natten mot torsdagen fick polisen larm om en explosion vid ett flerfamiljshus på Ödegårdsgatan i stadsdelen Johannelund. Ingen person skadades. Personer boende i lägenhetshuset evakuerades initialt till en närliggande plats. Fastighetsägaren Stångåstaden har därefter kunnat erbjuda tillfälliga boenden till de drabbade.

En 17-årig pojke som är häktad misstänkt för tre mord har bott i flerfamiljshuset i Johannelund där en sprängningen skedde natten mot torsdagen. Han som vid händelserna var 16 år gammal är misstänkt för en skjutning i Västberga i oktober förra året då en man dog. Dessutom misstänks han också för att ha skjutit ihjäl två kvinnor i en villa i Tullinge natten därpå.

En person i 35-årsåldern har gripits som misstänkt för bombattentatet i Johannelund. Ingen skadades vid denna explosion i ett hyreshus.

Läs mer:

Ett svar på “Explosion i ett hyreshus i Linköping”

Kommentarer är stängda.