Jordgubben gripen i Turkiet

Jordgubben gripen i Turkiet. Den ökände mannen som går under smeknamnet Jordgubben i media har gripits i Turkiet enligt flera turkiska tidningar, däribland Milliyet. Han heter Ismail Abdo och var en av de som orkestrerade våldsvågen i Sverige under september och oktober 2023.

Han greps när färdades i en bil tillsammans med en annan man. Bilen stoppades av polis som hittade en pistol och en skottsäker väst i bilen. Båda männen i bilen greps men är fria mot borgen.

Abdo ska ha betalat 20 000 lira, motsvarande cirka 6 600 svenska kronor, i borgen. Även den andre mannen släpptes mot borgen. Ismail Abdo är sen länge efterlyst och häktad i sin frånvaro för narkotikabrott. Han var en ledande person i Foxtrotnätverket men kom på kant med Rawa Majid varvid en våldsam interna konflikt bröt ut i nätverket.

Då Ismail Abdo är turkisk medborgare kommer han dock inte att utlämnas från Turkiet till Sverige.

Läs mer:

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.