Skattesmitare och fifflare återvänder till Sverige

Sverige har helt plötsligt fått ett invandringsöverskott från en del skattesmitarländer och länder där fifflare och bedragare kunnat gömma sig och sina stulna pengar. Detta har fått en skribent i SVD att utropa att det handlar om den borgerliga regeringens skattepolitik. Och på ett sätt kan det vara sant. Den borgerliga regeringens skattepolitik har missgynnat vanligt folk (utom när man råkar ha ett arbete, vilket blir allt ovanligare i det borgerligt styrda Sverige), men framförallt så gynnar politiken de rika, inklusive fifflare, skattesmitare och andra som inte vill betala för den gemensamma välfärd de så gärna utnyttjar.

Men nu är jag också övertygad om att den svenska skattepolitiken inte är huvudorsaken till att dessa människor återigen skriver sig i Sverige (där många av dem haft sin huvudsakliga verksamhet hela tiden). Huvudorsken är istället förändrade regler för skatteparadis och inom Eu som gör det omöjligt att gömma undan pengar i de länder det handlar om. et är alltså inte längre någon vits med att vara skriven i Schweiz, Luxemburg, Belgien eller Storbritanninen. Det går inte längre att fiffla och smita med skatt, gemensamma åtaganden som betalning av skola och sjukvård genom att vara skriven i dessa länder. Då blir det lättare att bo i Sverige för dessa människor av vilka en hel del är lite äldre. För de vill ju gärna utnyttja Sveriges goda och bra sjukvård, åldringsvårt etc. Som de inte har velat vara med och betala till.

Samma förklaring, ändrade sekretessregler och ändrade regler inom EU, är också den viktigaste när det gäller att utflyttningen till dessa länder minskar. På nåt sätt verkar det som om Thomas Gür inte riktigt vet vad han snackar om.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anders_S

  Följ kommentarsreglerna. Påstå inte att jag tycker något som jag inte tycker. Förhåll er till texten jag har skrivit, inte till hur ni själva skulle vilja ha frågeställningen. I det senare fallet får ni skriva på en egen blogg eller insändarsida.

  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

 • TB

  ”Den borgerliga regeringens skattepolitik har missgynnat vanligt folk (utom när man råkar ha ett arbete, vilket blir allt ovanligare i det borgerligt styrda Sverige), men framförallt så gynnar politiken de rika, inklusiver fifflare, skattesmitare och andra som inte vill betala för den gemensamma välfärd de så gärna utnyttjar.”

  Formuleringen ”…utom när man råkar ha arbete” får det nästan att låta som om det skulle vara mer regel än undantag att ha arbete. Enligt SCB’s arbetskraftsundersökning bestod ”arbetskraften” i juli 2009 av 5 044 000 personer. Av dessa var 4 646 000 sysselsatta och 398 000 arbetslösa vilket motsvara 7.9 procent.

  Slutsatsen är trots allt att det är väldigt många, också ”vanligt folk”, som fått bättre ekonomiska förutsättningar genom jobbskatteavdrag och annat.

  Att sedan arbetslösheten, på grund av den internationella finanskrisen, är hög och bekymmersam, ja det är en annan fråga.

  Källa: http://www.scb.se/Pages/Product____23262.aspx?produktkod=AM0401&displaypressrelease=true&pressreleaseid=278239